Безбједоносни ризици на интернету ЈУ ОШ "Бранко Радичевић" Бања Лука

Безбједоносни ризици на интернету

Comments Off on Безбједоносни ризици на интернету

Безбједоносни ризици на интернету

5.2.2019, у оквиру континуираног спровођења Плана и програма превентивних активности на спречавању малољетничке деликвенције у основним и средњим школама Републике Српске, у организацији МУП-а РС, у нашој школи реализовано је предавање за ученике осмих разреда на тему „Безбједносни ризици на интернету“.

Том приликом школу су посјетили представници МУП-а РС и министар Драган Лукач, који се обратио ученицима истакавши добру дугогодишњу сарадњу са нашом школом као и значај и циљ оваквих предавања, те неопходност превенције од опасности које ученике вребају у виртуелном свијету.

Представник Управе за полицијску обуку презентовао је ученицима бројне ризике и замке виртуелне стварности, почевши од крађе и злоупотребе идентитета корисника друштвених мрежа до вршења различитих видова насиља над дјецом уз помоћ истих. Уз набројане ризике и опасности ученицима су указани и бројни начини заштите свог идентитета на интернету, али и како да препознају потенцијалне насилнике и на који начин да затраже помоћ у циљу њиховог откривања.