Школска слава Свети Сава ЈУ ОШ "Бранко Радичевић" Бања Лука

Школска слава Свети Сава

Comments Off on Школска слава Свети Сава

Школска слава Свети Сава

Веома давно живио је један принц, мудар, богат и лијеп. Могао је да ужива у слави и богатству, али је краљевић вођен Божијом руком уживао само у вјери и молитви. Постао је принц вјере и духовни вођа нације. Ниједан народ није имао заслужнијег човјека. Живио је прије више вијекова, али живи и данас, „јер то дете беше Растко, син Немањин, Свети Сава“.

Од њега и његовог живота почиње наша велика културна епоха…светосавска. Свети Сава је симбол свих српских тежњи ка добру, утканих у народни дух и идентитет. Зато, ма како било тешко, треба са поносом да га памтимо и прослављамо.

Сваке године 27. јануара школе прослављају светитеља Саву. На овај дан Светог Саве и ми, ђаци, ученици Основне школе „Бранко Радичевић“, свечано смо обиљежили школску славу и уз разноврстан драмско-рецитаторски програм и пјесме школског хора по ко зна који пут показали да корачамо путем нашег просветитеља. Ученици, наставници, родитељи и драги гости са нама су подијелили радост овог великог дана. Свечаност су употпуниле и награде за најбоље ликовне и литерарне радове ученика наше школе, док је посебна част припала Лазару Црљићу, овогодишњем добитнику Светосавске награде.

Школским програмом и радосним срцима, Господу смо завјет дали и чврсто му обећали: „Ићи ћемо путем славе, старим путем Светог Саве!“

Никша Декић VI 1

https://www.youtube.com/watch?v=9ilcArKI59A