Школска слава Свети Сава

Comments Off on Школска слава Свети Сава

Школска слава Свети Сава

Веома давно живио је један принц, мудар, богат и лијеп. Могао је да ужива у слави и богатству, али је краљевић вођен Божијом руком уживао само у вјери и молитви. Постао је принц вјере и духовни вођа нације. Ниједан народ није имао заслужнијег човјека. Живио је прије више вијекова, али живи и данас, „јер то дете беше Растко, син Немањин, Свети Сава“.

Од њега и његовог живота почиње наша велика културна епоха…светосавска. Свети Сава је симбол свих српских тежњи ка добру, утканих у народни дух и идентитет. Зато, ма како било тешко, треба са поносом да га памтимо и прослављамо.

Сваке године 27. јануара школе прослављају светитеља Саву. На овај дан Светог Саве и ми, ђаци, ученици Основне школе „Бранко Радичевић“, свечано смо обиљежили школску славу и уз разноврстан драмско-рецитаторски програм и пјесме школског хора по ко зна који пут показали да корачамо путем нашег просветитеља. Ученици, наставници, родитељи и драги гости са нама су подијелили радост овог великог дана. Свечаност су употпуниле и награде за најбоље ликовне и литерарне радове ученика наше школе, док је посебна част припала Лазару Црљићу, овогодишњем добитнику Светосавске награде.

Школским програмом и радосним срцима, Господу смо завјет дали и чврсто му обећали: „Ићи ћемо путем славе, старим путем Светог Саве!“

Никша Декић VI 1

https://www.youtube.com/watch?v=9ilcArKI59A