Сара Кнежевић, ученица IX2, добила награду за најљепше писмо

Comments Off on Сара Кнежевић, ученица IX2, добила награду за најљепше писмо

Сара Кнежевић, ученица IX2, добила награду за најљепше писмо

   Наша ученица, Сара Кнежевић IX2, учествовала је на Међународном такмичењу у писању писама за младе, које се одржава сваке године у организацији Свјетског поштанског савеза. Дјеца широм свијета шаљу писма поштанским оператерима у својим земљама. Најбоље писмо преводе на енглески језик и иде даље на свјетско такмичење.

   У конкуренцији 773 писма основаца из Босне и Херцеговине, наша Сара се пласирала на свјетско такмичење, а признање за најљепше писмо ,,Замисли да си писмо које путује кроз вријеме”, добила је у мају, док јој је награда уручена прошле године у Источном Сарајеву. Поред признања она је добила награду у износу од 300 КМ и таблет, коју су додијелили организатори. И раније је писаном ријечју исказивала своју машту, креативност, емоцију и емпатију. Овим писмом, Сара је послала јасну поруку да искориштавање животиња и нехуман приступ према њима мора да престане и како треба да се опходимо према животињама.

Дио писма ,, Моја снажна порука помогла је слоновима у Африци, китовима у океану, носорозима и лавовима Азије. Људи су средином 20. вијека схватили да су то невина жива бића којим треба помоћ, а за све то су биле заслужне ријечи велике књижевнице. Некако сам успио код људи пробудити свијест да је важнији живот свих ових створења од мале користи која се добије од китове масти, слонових кљова, тигрове коже, носорогова рога.”

   Сара је одличан ученик, показује интересовања за различита подручја. Члан је одбојкашке и литерарне секције. Омиљена је другарица, те посједује све одлике и карактерне особине које указују да ће израсти у доброг, хуманог човјека са много љубави.

Писмо наше Саре, које ће представљати Босну и Херцеговину на свјетском надметању ускоро би требало да буде преведено на енглески језик.